Hindistan Cevizli Tatlı
2023-09-30 11:58:35 - Yemeklik.com.tr
Bu tatlı o kadar güzel oluyor ki, tam kıvamında lezzeti ve hafifliğiyle tüm misafirlerinizin gönlünü çalacak. Hindistan cevizini bol koyuyoruz; tadına doyulamayacak bir tatlı yapıyoruz. Çay saatlerinde tercih etmenizi öneririz.
Görüntüsü ayrı, dokusu ayrı güzel.. Bayılacaksınız. Afiyet olsun!
Hindistan Cevizli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler- 4 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Irmik
- 1,5 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Un
- Şerbeti İçin:
- 3 Su Bardağı Su
- 2,5 Su Bardağı şeker
- 5-6 Damla Limon Suyu
- Şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın. Kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısıp 5-6 dakika daha kaynatın.Ocağın altını kapatarak limon suyunu ekleyin karıştırın ve soğumaya alın.
- Yumurta ve şekeri, 5-6 dakika kadar mikserin en yüksek devrinde kabarana kadar çırpın.
- Sıvı yağı, Hindistan cevizi ve irmiği ekleyip kısa süre mikserle düşük devirde karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, tekrar çırpın.
- Yağladığınız fırın kabına harcı alın ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, üzeri kızarıp renk alana kadar 25 - 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanla delikler açın. Soğuk şerbeti, kepçe yardımıyla her yerine gelecek şekilde dökün.
- Şerbeti tamamen çekince keserek servis yapın.
- Afiyet olsun.