Hindi But Tandır ve İç Pilav

2023-09-17 00:38:20 - Yemeklik.com.tr

En özel sofralar, en özel yemekleri hak ediyor diyenlerdenseniz; doğru tarifi buldunuz! Kalabalık misafir sofralarına, kutlamalara ve özellikle çok uygun bir tarif hazırladık sizler için. Sanıldığı kadar meşakkatli olmayan, en pratik şekilde hazırlayabileceğiniz bir hindi tarifi bu. Sulu kalması ve kurumaması için de özellikle hindi but kullanıldı. Yanına da mis gibi bir iç pilav hazırlandı.

Tencerede mühürleyip hafifçe pişirdikten sonra fırında bitirip iç pilavla servis ettiğiniz bu lezzet, sofranızın gözdesi olacak. Lokum gibi pişecek, kolayca kemikten ayrılacak inanılmaz bir hindi bu. Deneyenleri sevindirecek, lezzetine doyum olmayacak hindi but tandır ve iç pilav tarifi sizleri bekliyor, afiyetler olsun!

Hindi But Tandır ve İç Pilav Tarifi İçin MalzemelerHindi But Tandır ve İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç pilav için tencerede tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağ ekleyip, yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  2. Kavrulduktan sonra su hariç kalan tüm malzemeleri ekleyerek 2 dakika daha kavurun ve ardından sıcak suyu ekleyerek 3-4 dakika harlı, 15-20 dakika da kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  3. Düdüklü tencere içerisinde yüksek ateşte ve zeytinyağı ile birlikte iri doğranmış soğan, sarımsak ve hindiyi kavurun. Üstlerine portakal suyu, limon  suyu , baharatları ekleyin ve hindi üzerini geçmeyecek kadar kadar sıcak su koyup 40-45 dakika pişirin.
  4. Pişen hindiyi sosuyla birlikte tepsiye alıp üzeri kızarana kadar 220 derecelik fırından yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Daha Fazla Gönderi