Hengel

2023-09-21 10:15:26 - Yemeklik.com.tr

Bir kaşığa 40 adet sığdırdığımız, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinin başında gelen mantı, bu kez şekil değiştirdi. Mantıya benzeyen ancak içerisinde patates harcı bulunan nefis bir lezzet olan hengelle tanıştıralım sizleri. Kafkaslar'da, Doğu Karadeniz'de, Orta Asya mutfağında çokça sevilen ve bilinen lezzetlerden de biri.Yapımı biraz meşakatli olsa da şekliyle ve lezzetiyle favorilerinizden biri olacağına eminiz. Hem de çok ekonomik! Şimdiden ellerinize sağlık diyor hengel tarifine buyur ediyoruz.

Hengel Tarifi İçin MalzemelerHengel Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesler sıcakken ezin.
  2. Hamur için tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  3. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun.Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
  4. İç harçı için soğanı yemeklik doğrayın. Tavada kavurun.
  5. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Patatesleri ekleyin.
  7. Baharatları ve tuzunu da koyup karıştırın.
  8. Hamuru iki eşit beze yapın. Un serili tezgahta ilk bezeyi ince açın. Bir su bardağıyla hamuru kesin.Arta kalan hamuru tekrar beze haline getirip kenara alın, üzerini örtün kurumasın.
  9. Yuvarlak hamurun içine patates harcından koyun ve şekil verin.
  10. Unlanmış bir tabak içine hemgelleri koyun. Diğer bezeye de aynı işlemi yapın.
  11. Derin bir tencere de suyu kaynatın. Tuz ekleyin. 4-5 dk. Hengelleri haşlayın.Suyun yüzüne çıkan hengelleri kevgir yardımıyla alın.
  12. Büyük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Pişen hengelleri tavanın içine alın, karıştırın.Hengelleri servis tabağına dizin.
  13. Ayrı bir tavada toz biberi kızdırın. Hengellerin üzerine yoğurt ve yap döküp servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi