Hellimli Kadayıf Mantı

2023-09-21 10:04:21 - Yemeklik.com.tr

''Canım mantı istiyor ama hamurunu açacak vaktim yok'' diyenler... Size bildiğiniz mantının tahtını sallayacak bir tarif geliyor: Hellimli çıtır mantı tarifi. İç harcı sadece peynir, hamurunda ise sadece tel kadayıf olan bir lezzet. Piştiğinde çıtır çıtır, yoğurtla buluştuğunda ise damak çatlatan bir lezzete dönüşüyor. Eriyip kırmızı biberle buluşan tereyağı, yoğurdun üzerine döküldüğünde lezzeti katlanıyor.

Lezzetin ve pratikliğin ortak noktada buluştuğu bu tarifi çok seveceksiniz. Davet sofralarında yenilik arayanlara alternatif bir tarif geliyor. Üstelik çay saatlerinizde de size övgüler getirecek bu lezzetli tarifi denemesi sizden, yorumları misafirlerinizden.

Malzemeler hazırsa sizi mutfağa bekliyoruz.

Hellimli Kadayıf Mantı Tarifi İçin MalzemelerHellimli Kadayıf Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hellim peynirlerini küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritin ve soğutun.
  2. Şerit halinde kopardığınız tel kadayıfın bir ucunu avucunuzun içine yerleştirin ve küp şeklinde kestiğiniz hellim peynirini üzerine koyun.
  3. Elinizde sarma sarar gibi kadayıfı sarın.
  4. Yağladığınız tepsiye kadayıfları yerleştirin.  Fırınınızı 180 derece ayarına getirin ve önceden ısıtın. Kadayıfların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Sosu için tereyağını eritin ve yağ kızdığında kırmızı toz biberinizi döküp karıştırın. Mantının üzerine yoğurt ve yağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi