Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek
2023-09-16 23:20:27 - Yemeklik.com.tr
Ispanağın yararını saymakla bitiremeyiz. Sevenin çok sevdiği ıspanak, bazı kimselerce de mesafeli davranılan sebzelerden biri. Sevmeyenin bile afiyetle yiyebileceği bir tarifle tüm bu ön yargıları kıralım öyleyse.
Şöyle sıcacık, kıtır kıtır bir kim sevmez ki? Hazırlaması oldukça pratik, saatlerce hamur açmanıza gerek kalmadan hazır yufka ile çabucak halledeceğiniz bir börek için mutfağa buyurun!
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler- Börek için:
- 5 Adet Hazır Yufka
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Sosu için:
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1/2 çay Bardağı Su
- Harcı için:
- 500 Gram ıspanak
- 1 Adet Soğan
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- Üzeri için:
- 1 Tatlı Kaşığı çörek Otu (arzuya Göre Susam)
- Bir tavada zeytinyağı ile soğanları kavurun.
- Daha sonra üzerine ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları, karabiberi ve tuzu ekleyip kavurun. Ispanaklar suyunu salınca ocağın altını kapatın ve ıspanakları bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bir kabın içerisinde bir bardak yoğurt, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağını güzelce çırpın.
- Fırın tepsisini yağladıktan ya da bir pişirme kağıdı serdikten sonra bir adet yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde içine serin.
- Yoğurtlu karışımı bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.
- İkinci yufkayı buruşturarak birinci yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürdükten sonra üzerine ıspanaklı harcın bir kısmını ekleyin.
- Üzerine diğer yufkayı ekleyin, yoğurtlu karışımdan sürün ve kalan ıspanaklı karışımı da bu yufkanın üzerine ekleyin.
- Dördüncü yufkayı ekleyin, üzerine yoğurtlu karışımdan sürün.
- Beşinci yufkayı serip kenarlardaki yufkaları üzerine kapatın ve sosun kalanın tamamını da üzerine güzelce yayın.
- Yumurta sarısını sürün, böreği dilimlere ayırın ve arzunuza göre üzerini çörek otuyla süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.