Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Hazır Yufkadan Baklava

Ev yapımı baklava sevenler için oldukça pratik, hazır yufkadan baklavadan tarifi gibi kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli bir ile karşınızdayız!

Baklava sevenler zaman zaman ikiye ayrılabiliyor. sevenler ve sevenler!

Genellikle evde yapıldığında ceviz kullanıldığı için biz tarifi cevizli yaptık. Ama siz Antep fıstıklı baklava sevenlerdenseniz, dilediğinizce fıstık koymak sizin elinizde olduğu bir baklava ile sizi baş başa bırakıyoruz!

''Ev yapımı bir başka olur!'' diyenleri mutlu edecek bu tarifi çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Not: "Ben el açması baklava yapmak istiyorum" diyenleri şu nefis tarifimize, "Baklava hamuru nasıl yapılır?" diyenleri ise alabiliriz. Uğraşmak istemiyorsanız baklavalık yufkadan baklava yapmak en pratiği olabilir.

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Paket Baklavalık Yufka
  • 350 Gram Ceviz Içi
  • 200 Gram Eritilmiş Tereyağı
  • Şerbeti İçin:
  • 3,5 Su Bardağı şeker
  • 4,5 Su Bardağı Su
  • 2-3 Damla Limonun Suyu
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şeker ile suyu iyice karıştırıp kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başlayınca içine limon suyu ekleyip 15 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını kısık ateşte eritin ve baklavanızın üzerinde siyah yanık izleri olmasın diye köpüklerini mutlaka temizleyin. Sonra, soğumaya bırakın.Ilınmış tereyağı ile fırın tepsisini güzelce yağlayın.
  3. Sonra, 3 baklavalık yufkayı tepsiye üst üste yerleştirin. 3. yufkayı serdikten sonra üzerine erimiş tereyağından sürün.Bu şekilde her 3 yufkada bir tereyağı sürme işlemini tekrarlayın.
  4. Yufkaların yarısını bu şekilde yerleştirdikten sonra orta kata dövülmüş ya da çekilmiş cevizleri bolca yerleştirin.
  5. Cevizli katın üzerine yine her 3 yufkada bir tereyağı sürerek yufkaların tamamını yerleştirin. (Bizim yufka paketimizden 44 adet yufka çıktığı için bazı katları üst üste 4 kat yaptık. Paketinizden çıkan yufkaya göre ayarlamayı yapabilirsiniz. Baklavanız kalın olsun istiyorsanız, ara katlara da ceviz ekleyebilirsiniz.)
  6. En son yufka katını da yerleştirdikten sonra tereyağı sürmeden önce arzu etttiğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş son katın üzerine kalan tereyağını dökerek sürün.
  7. Önceden ısınmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin. Baklavanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetini dökün.
  8. Baklava şerbetini çekip dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Fındıklı ve Bademli Rulo

Fındıklı ve Bademli Rulo

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bezelye Mezesi

Bezelye Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Beyin Salatası

Beyin Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fıstık Ezmeli Gofret

Fıstık Ezmeli Gofret

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Süzme Yoğurtlu Dip Sos

Süzme Yoğurtlu Dip Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce