Havuçlu Muhallebi
6 ayını doldurmuş olan tatlı miniklerimiz için katı gıdayla tanışma vakti gelmiş demektir. İlk tanışmalar için ise havuçlu muhallebi oldukça doyurucu ve besleyici bir seçenek. Havuç, içerdiği A vitamini ile özellikle gözler, dişler, bağışıklık sistemi ve karaciğer için oldukça faydalı bir sebzedir.
Onu nefis bir muhallebi ile karıştırarak, bebişlerinize harika bir öğün yapabilirsiniz.
Biraz pirinç unu , biraz devam sütü, biraz pekmez ve tabi ki havuçla birlikte hazırlanan , pratik ve lezzetli bir seçenek. Bebeğime ne yedirsem diye kara kara düşünen anneler için geliyor: Havuçlu muhallebi.
Havuçlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Havuç
- 1 Tatlı Kaşığı Pirinç Unu
- 1.5 çay Bardağı Kaynar Su
- 1 çay Kaşığı Pekmez
- 2 ölçek Devam Sütü
Havuçlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havucu yıkayıp, kabuklarını soyun ve buharda haşlayın.
- Havuç haşlanırken muhallebisini hazırlayın. Küçük bir tencereye pirinç ununu alın, üstüne suyu ekleyin ve kaynayana dek karıştırarak pişirin. Ardından içine devam sütünü ekleyin ve hızlıca karıştırıp altını kapatın.
- Haşlanmış olan havucu cam rende ile rendeleyin ve muhallebiye karıştırın. İçine tatlandırmak için pekmez de ekleyip ılık olarak servis edin.