Havuçlu Kabaklı Mama

2023-09-17 00:26:05 - Yemeklik.com.tr

Ek gıdaya geçiş aşamasında anne ve babaların tercihi hem besleyici ve hem de lezzetli yiyeceklerin arayışına giriyor. Bu arayışa en güzel cevap ise havuç ve kabağın birlikteliğinden geliyor. Havucun tatlılığını, kabağın yumuşacık lezzetiyle buluşturmak ise çok pratik. Sebzeleri önden pişirip ardından püre haline getirerek lezzetlendiriyoruz. Kıvamını ve tadını arttırmak için ise pirinç ve zeytinyağından destek alıyoruz. +6 aylık bebeklerin keyifle tüketebileceği bir mama hazırlamak bu denli pratik.

Onlara sebze sevdirmenin yolunu şimdiden yapmak için buyursunlar mutfağa.

Havuçlu Kabaklı Mama Tarifi İçin MalzemelerHavuçlu Kabaklı Mama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havuçların kabuklarını soyacak yardımıyla soyun.
  2. Kabak ve havuçları orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
  3. Minik bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ve pirinci ilave edin.
  4. Sebzeler yumuşayana ve pirinçler şişene kadar güzelce pişirin.
  5. Ardından suyundan da bir miktar ilave ederek blenderın içerisine aktarın ve püre haline getirin.
  6. Son aşamada içine zeytinyağı ekleyin ve karıştırarak bebeğinize gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi