Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması
2023-09-30 12:05:35 - Yemeklik.com.tr
Kış güzelleri bir arada... Bu tat kaçmaz... Karşınızda: Havuçlu ıspanak yoğurtlaması. Üstelik üzerinde fırınlanmış nohut var! Tadına doyamayacağınıza eminiz! Mutfağa kadar buyurun.
Havuçlu Ispanak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler- Fırınlanmış nohut İçin:
- 1 Su Bardağı (1 Parmak Fazla) Nohut
- 1,5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1 çay Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Salata için:
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Tutam Karabiber
- 400 Gram ıspanak
- 1 Adet Havuç
- 2,5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1/2 Adet Soğan
- 1-2 Diş Sarımsak
- Üzeri için:
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Nohutları zeytinyağı ve baharatlar ile harmanlayıp önceden ısınmış 200 derece fırına veriyoruz. 30 dakika sonra nohutlarımız hazır. (siz istediğiniz çıtırlığa göre 10 dakikaya kadar daha fazla pişirebilirsiniz)
- Havuçları küçük doğruyoruz veya rendeliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Temizlenmiş ıspanağı küçük küçük doğruyoruz.
- Bir tencereye 2,5 yemek kaşığı yağı alıyoruz. Havuçları ve soğanı ekliyoruz. Havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Ispanakları ekliyoruz. Ispanaklar pişene kadar kavurup ıspanakların tuz ve karabiberini ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.
- Bir kasede yoğurt, tuz ve sarımsak karıştırıyoruz.
- Soğuyan ıspanaklara yoğurdu ekliyoruz. Üzerine yağda kızdırdığımız kırmızı biberi döküp ve nohutları ekleyip salatamızı servis ediyoruz. Afiyet olsun.