Havuçlu Burger
2023-09-17 00:05:59 - Yemeklik.com.tr
okurlarımız için tavşanları bile kıskandıracak bir havuçlu burger tarifi var sırada.
Havuçta bulunan vitamin ve minerallerden tam olarak faydalanmak için zeytinyağı kullanmaya özen gösterin.
Havuçlu Burger Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Havuç
- 1/2 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Kereviz Sapı
- 2 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1/2 Su Bardağı Kahvaltılık Gevrek
- 1/2 çay Bardağı Keten Tohumu
- 1/2 çay Bardağı Kabak çekirdeği Içi
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Servisi için:
- 4 Adet Hamburger Ekmeği
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Kırmızı Soğan
- 4 Yaprak Kıvırcık Marul
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları, üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan havuçların fazla suyu kaldıysa süzün. Ilınması için bir kenarda bekletin.
- Kuru soğan ve kereviz sapını çok küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
- Zeytinyağı, iri parçalar halindeki kahvaltılık gevrek, keten tohumu, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi haşlanmış havuçlara ekleyin.
- Çırpılmış yumurtayı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Burger harcını dört eşit parçaya bölün, elinizle ya da çelik bir kalıp kullanarak şekil verin.
- İyice kızdırdığınız yağsız tavada arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.
- Servisinde kullanmak üzere; kırmızı soğanı ve domatesi halka halka dilimleyin.
- Hamburger ekmeklerinin taban kısımlarına kıvırcık marul yapraklarını yerleştirin. Domates ve soğan dilimlerini ekleyin.
- Kızarmış havuç burgerleri de yerleştirdikten sonra hamburger ekmeklerini kapatın. Bekletmeden ılık olarak servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.