Havuç Tarator

2023-09-17 00:27:11 - Yemeklik.com.tr

Az malzeme ile büyük lezzet işte buna denir! Basit bir malzemeden çok lezzetli tarifler yaratabilmek mümkün. Çok güzel bir bol malzemeden oluşan demek değildir. Her yemekte bu kimya tutmayabilir. Bu yüzden tadarak, yemeği yaparken her aşamasını anlayarak yapmak lezzetli bir yemeğe giden yoldur.

Havuç tarator da az malzemeli, basit ama akılda kalıcı, övgü yağdırma gibi özelliklere sahip bir . Annelerimiz misafir gelmeden hemen önce sofrada çeşitli aperatifler bulunsun diye hemen karıştırıverir, havuç tarator tarifi hazır olur. Ama o öyle bir lezzetli olur ki masadaki her şeyden önce biter Sizin de kurduğunuz masalara bu gizli favori konuk olmasını istiyorsanız işte tarifi, afiyet olsun!

Havuç Tarator Tarifi İçin MalzemelerHavuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havucu rendeleyin ve bir tavaya alın. Çok az zeytinyağıyla beraber orta ateşte, yumuşayana dek, 2-3 dakika kadar kavurun ve bir köşede soğumaya alın.
  2. Bir kabın içerisine yoğurt, süzme yoğurt, soğumuş rendelemiş havuç, ceviz içi, zeytinyağı, rendelemiş sarımsak ve tuzu alarak güzelce karıştırın.
  3. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz zeytinyağı gezdirerek ve taze nanelerle süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi