Havuç Reçeli

2023-09-17 00:44:16 - Yemeklik.com.tr

Tupturuncu rengiyle her zaman kalbimizi fetheden havuçlar bu sefer reçel oldular ve kahvaltı sofralarımızı ele geçirmeye geldiler. Havucu çok sevdiğinizi, salatalarda, yemeklerde bolca tükettiğinizi ve hatta kıtır kıtır yediğinizi biliyoruz, o yüzden reçeline aşık olacağınıza eminiz. Üstelik içerisinde bolca A vitamini olduğundan gözlerinizin daha güzel görmesini sağlamasından tutun da cildinizi, saçlarınızı ışıl ışıl parlatması gibi mükemmel faydaları var havucun. Ayrıca düzenli olarak tüketirseniz plajlarda göz alıcı bir bronzluğa ulaşmanızı da kolaylaştırıyor.

Havuç reçelinin içindeki tarçın, karanfil ve kakule de kokusuyla sizi mest ediyor. Bu güzelliği hazırlamak için sizi mutfakta bekliyoruz. En güzel kahvaltılar sizin olsun, afiyet, bal, şeker olsun.

Havuç Reçeli Tarifi İçin MalzemelerHavuç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle bir şerbet hazırlıyoruz. Suyu ve şekeri derince bir tencereye alın ve ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine ; çubuk tarçın, kakule ve karanfilleri ilave edin.
  2. Bu şekilde koyulaşana ve şerbet kıvamını alana dek kaynattığınız bu karışıma, yıkayıp rendelediğiniz havuçları ilave edin, tencerenin altını kısın ve karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  3. Üstlerine limon suyunu da gezdirip, 2 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
  4. Ocaktan alın ve sıcak bir şekilde, içerisindeki baharatlarla birlikte bir kavanoza doldurun.
  5. Ağzını sıkıca kapayıp bir kenara alın.
  6. Reçel iyice soğuduktan sonra kapağını açın, içinden çubuk tarçınları, kakuleleri ve karanfilleri çıkartıp, kavanozun ağzını tekrar kapatın. Havuç reçeliniz hazır.Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.

Daha Fazla Gönderi