Havuç vitamin kaynağı olmasının yanında kök sebzeler arasında da en iyi antioksidan. Havuç kızartması tarifi ile besin değerini havucun içerisinde tutup, leziz bir hazırlayacağız. Rengi ile altın sarısına yakın bir görünüme sahip olup, üzerine dökülen sarımsaklı yoğurtla şıklığını en üst seviyeye çıkaracağız.
Hem vejeteryan hem de vaganların sıklıkla tüketmek isteyeceği hazırlamak da oldukça pratik! Havuçlar julyen doğrandıktan sonra kızgın yağda 3-4 dakika kızartılıyor. Ama bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir püf nokta var! Havuçları önce kaynar suda daha sonra soğuk suda kısa bir süre tutup, şoklayarak hem rengini hem de besin değerini korumuş olursunuz. Sonrasında kızartma işlemiyle birlikte normal kızartmalara nazara daha sağlıklı bir lezzet ortaya çıkarmış olursunuz. Malzemeleriniz hazırsa eğer, tarifimizi bir kenara açın ve hazırlıklara başlayın.
Havuç Kızartması Tarifi İçin Malzemeler