Hatay Usulü Tepsi Kebabı

2023-09-30 10:02:52 - Yemeklik.com.tr

Dünyanın en eşsiz ve farklı mutfaklarından biridir Hatay mutfağı. Her bir yemeğin hikayesi ve özel bir lezzeti vardır. Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl "Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı" başlığı altında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı – Gastronomi şehirlerimizden Hatay mutfağına ithaf edildi. Yemeksepeti ve Yemeklik.com.tr olarak destek verdiğimiz Türk Mutfağı Haftası'nda Hatay menüsünde yer alan bu tarifi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sizlerle buluşturuyoruz. Mutfağınızda asırlık Hatay lezzetlerine yer verip, Hatay usulü tarifleri mutlaka denemenizi ve yerel üreticilerden malzemelerinizi temin edip bölge ekonomisine destek olmanızı öneririz.

Hatay mutfağı meze ve hamur işi tarifleriyle ünlü olduğu kadar bu lezzetlere eşlik eden kebaplarıyla da meşhur. Kağıt kebabı, tepsi kebabı, oruk, belen tava gibi birbirinden leziz et yemekleri Hatay sofrasında yer alabilir. Hatay mutfağının öne çıkan yemeklerinden tepsi kebabını evinizde en lezzetli şekilde yapmak için sizleri tarifimize davet ediyoruz. Afiyet olsun!

Hatay Usulü Tepsi Kebabı Tarifi İçin MalzemelerHatay Usulü Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları ince bir tepsiye dizin.
  2. Kıymayı doğranmış tüm sebzeler, salça, tuz ve karabiberle yoğurun.
  3. Tepsinin üzerine kıymayı yayın. Dilerseniz kıymanın üzerini ayrıca domates, biber ve soğanla süsleyin.
  4. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında tüm sebzeler pişene kadar 25-30 dakika pişirin.

Daha Fazla Gönderi