Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Haşhaşlı Unsuz Revani

İçinde yumurta yok, un yok, rafine şeker yok, labne yok, yoğurt yok, çikolata yok, meyve yok, tereyağı yok… Peki neler var derseniz o da saklı. Sağlıklı ve farklı alternatif arayanları ziyadesiyle şaşırtacak bir tarifi o. İçindeki haşhaş tohumlarının ağızdaki çıtırtısı da cabası. Pekmezli sevenler kesinlikle bayılacak bu tarifine. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz, afiyetler diliyoruz.

Haşhaşlı Unsuz Revani Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1/2 Su Bardağı Pekmez
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1,5 Su Bardağı Irmik
  • 6 Yemek Kaşığı Haşhaş
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • Şerbeti için:
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Pekmez
Haşhaşlı Unsuz Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Revaninin keki için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
  2. Güzelce karıştırın.
  3. Küçük bir borcama dökün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene dek yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
  4. Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletin. O sırada oda ısısındaki suyla pekmezi karıştırın ve sıcak revaninin üstüne dökün.
  5. Oda ısısında soğuduktan sonra 1 saat kadar da buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Peynir Tatlısı (Höşmerim)

Peynir Tatlısı (Höşmerim)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık

Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtalı Tuzlu Krep

Yumurtalı Tuzlu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Renkli Kurabiye

Renkli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce