Haşhaşlı Şekerpare

2023-09-30 11:46:53 - Yemeklik.com.tr

Şekerpare tatlısının lezzetini bilmeyen yoktur. İçi bol şerbetli, dışı kıyır kıyır kıvamıyla aklınızı başınızdan alır, evde kalan son tatlıyı fellik fellik ev halkından saklarsınız! Eninde sonunda evin küçük kardeşi o tatlıyı bulur size de hüzünle şerbetli tepsiye bakmak kalır.

Bu tarifimizde şekerparenin en güzel haliyle sizin ellerinizden çıkmasını vaadediyor, tadına doyamayacağınızın garantisini veriyoruz. Şerbetli tatlılardan, haşhaşlı tariflerden hoşlanan herkesi bu tatlımızı denemeye davet ediyoruz.  Üzerini bizler fındık ile süsledik siz badem yada ceviz de ekleyebilirsiniz. Bu sıcak günlerde bir top dondurma ile sevdiklerinize ikram edin, tüm beğenileri toplamaya da hazır olun!

Daha fazla Yemeklik.com.tr lezzetleri ile mutfakta buluşmak üzere. Sevgiler, afiyetler olsun..

 

 

Haşhaşlı Şekerpare Tarifi İçin MalzemelerHaşhaşlı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye şeker ve suyu alın. Orta ateşte hafif ağdalı bir kıvama bürünene dek pişirin. Limon suyunu da ekleyin. Altını kapattıktan sonra kenara alın, şerbet tatlıların üzerine ılık dökülmeli.
  2. Tereyağını derin bir kaba alın ve üzerine pudra şekerini ekleyin.
  3. 1 yumurta akı ve 1 tam yumurtayı da ilave edin.
  4. Elinizle tüm karışımı birbirine yedirin.
  5. İrmiği üzerine ekleyin.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
  7. Hamuru ele yapışmayan yumuşak pürüzsüz bir hal alana kadar yoğurun. Çok fazla yoğurmamanız bu noktada önemli aksi takdirde şekerpareler fırında çok yayılacaktır.
  8. Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın.
  9. Hamuru önce süte batırın. İçinde çok fazla tutmamalısınız.
  10. Daha sonrasında haşhaş ile kaplayın.
  11. Tepsiye aralıklı olacak şekilde dizin ve üzerine tercih ettiğiniz bir yemişi ekleyin. Bizler fındık tercih ettik.
  12. 170 dereceye ayarlı fansız fırında orta rafta 35 dakika kadar şekerpareler kızarana kadar pişirin.
  13. Pişen şekerpareleri fırından aldıktan sonra 3-4 dakika ilk sıcaklığını atması için bekleyin ve ardından ılık şerbet ile buluşturun. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa 4-5 saat dinlendirin.
  14. Leziz haşhaşlı şekerpareler hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi