Haşhaşlı Revani

2023-09-17 00:55:58 - Yemeklik.com.tr

en çok sevdiklerinizi sıralayın hadi! İlk sıralarda revaniyi göreceğimizden eminiz. O süngerimsi dokusuyla, şerbeti içine tam çeken lezzetiyle , çayın yanında en severek tüketilen . Akşam yemekleri sonrası bir dilimiyle damaklarda efsane bir lezzet bırakıyor. , çay saatlerinin aranan lezzeti oluyor. Hadi gelin bu kez revaninin lezzetini taçlandıralım. Haşhaşlığın çıtırlığıyla revanin tadı çok daha güzelleşiyor. Dokusu da çok daha nefis oluyor. Şerbet usul usul kaynarken fırından misler gibi kokular yükselmeye başlasın. Aman dikkat! Şerbeti ılık, tatlıyı da sıcak sıcakken buluşturmayı unutmayın. Son olarak üzerine bir krem şanti dokunuşu da pek yakışır. Haşhaşlı revaniden alır mıydınız bir dilim?

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin MalzemelerHaşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Haşhaşlı revani tarifi için yumurta ve şekeri bir kaba alın, mikser veya tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  2. Sıvı malzemeleri (sıvı yağ ve süt) ilave edin ve karıştırın.
  3. Elenmiş un, haşhaş, irmik, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
  4. Yağlanmış fırın kabınıza harcı alın ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar 180 derecede pişirin.
  5. Revani pişerken şerbeti hazırlayın. Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırın,kaynamaya başlayınca 3 damla limon suyu ekleyin. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Krem şantiyi de sütle birlikte bir kapta çırparak hazırlayın.
  6. Revaniyi fırından alın. İlk sıcağı çıktıktan sonra (2-3 dakika) ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti tamamen çekince krem şantiyi güzelce yayın.
  7. Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi