Hardal Soslu Fırın Somon

2023-09-16 23:16:02 - Yemeklik.com.tr

seviyorsanız ve sabah 8 akşam 5 çalışıyorsanız eve geldiğinizde kim yemek yapacak, kaç saatte pişecek diye düşünüyorsanız, sözümüz size. Harika, lezzetli, pratik, çok hızlı ve tabii ki havalı bir tarifle karşınızdayız.

Öyle durumlarda sizi kurtabilecek en besleyici, en sağlıklı yiyecekleri başında somon geliyor. Onun lezzetini ikiye katlamanın sırrı ise nefis bir sostan geçiyor. Bu sosun içinde bal varsa, hardal varsa değmeyin keyfinize. Alıyor balığımızı fırında pişiriyoruz. Pişmesi de kısa ürüyor kendisinin. Nefis sosun tadı da her yerine işliyor. Şık bir sunumla birleştirdik mi, havalı bir restoranda yemek yiyormuş gibi hissetmemiz kaçınılmaz.

Somonunun dolgun lezzeti, balın tatlılığı, hardalın baharatlı aroması ve sarımsak... Bir balık daha ne isteyebilir? Bir akşam yemeği daha ne kadar lezzetli olabilir?

Hardal Soslu Fırın Somon Tarifi İçin MalzemelerHardal Soslu Fırın Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir kasenin içinde balı, hardalı, ince doğranmış sarımsakları, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyunu,tuzu ve ince doğranmış dereotunu güzelce karıştırın.
  2. Bir fırın tepsisinin zeminine pişirme kağıdı yayın ve somonları üstüne yerleştirin.
  3. Kalan iki yemek kaşığı zeytinyağı somonların her yerine iyice sürün. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine güzelce yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
  5. Yanında limon ve dereotuyla servis edin.

Daha Fazla Gönderi