Güveçte Et Kavurma

2023-10-08 11:30:16 - Yemeklik.com.tr

Güveçte pişen yemeklerin tadı farklıdır. Farkı toprak kaptan aldığı kendine has koku ve aromasının yanında kısık ateşte lokum kıvamında pişmesidir. Bizde bu kez güveçte hazırladık. Lezzeti ikiye katlanan etler yumuşacık pişti. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Güveçte Et Kavurma Tarifi İçin MalzemelerGüveçte Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Güveçte tereyağını eritin.
  2. Etleri kızgın yapın içine alın ve kavurmaya başlayın.
  3. Rengi dönünce güvecin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. İlk etapta etler kendi suyunu salacaktır. Kendi suyunu çektikten sonra üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin. Tekrar kapağını kapatıp kontrollü pişmeye bırakın.
  5. Ara sıra etlerin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Etler yumuşamaya yakın. Tuzunu ve baharatını ekleyin. Etler yumuşamadıysa sıcak su takviyesi yapın.
  6. Etler tamamen pişince ocaktan alın ve servis edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi