Güllaç Şöbiyet

2023-09-17 00:58:31 - Yemeklik.com.tr

Güllaç yapraklarıyla bugüne kadar hiç denemediğiniz harika bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz?

Şerbetli tatlıların vazgeçilmezi şöbiyet bu sefer yapraklarına sarılıp sarmalanıyor. Fırında pişen haliyle baklavadan daha hafif bir hale gelen bu şerbetli yı sofranızdan hiç eksik etmeyeceksiniz.

Bırakın, ramazan ayının güzelliklerinden güllaç bu sefer haliyle masanızda yer alsın. in videosunu ilham vermesi için şuraya bırakıyoruz. Afiyetler olsun.

Güllaç Şöbiyet Tarifi İçin MalzemelerGüllaç Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbetin Hazırlanışı:
  2. Şeker ve suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın.
  3. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 10-12 dakika daha özleşene kadar kaynatmaya devam edin.
  1. Dolgunun Hazırlanışı:
  2. Süt, şeker, mısır nişastası, irmik ve vanilini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Muhallebiden daha yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırparak karıştırın.
  4. Kıvam alınca soğuması için 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
  1. Güllaç Şöbiyetin Hazırlanışı:
  2. Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve kaynar sütle hafif ıslatın.
  3. Islanan güllaç yapraklarının dış kısmını düzgünce içe katlayın ve yağlayın.
  4. Yağlanan yaprakların üzerine bir tatlı kaşığı irmikli dolgudan ve bir tutam da Antep fıstığından koyarak muska şeklinde sarın.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine güllaç şöbiyetleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika nar gibi kızartın.
  6. Sıcak tatlıyı ılık şerbete bulayın ve Antep fıstığı serperek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi