Glutensiz Lazanya
2023-09-20 20:37:47 - Yemeklik.com.tr
Fırında, hafif ve lezzetli... Bildiğimiz lazanyadan daha lezzetli ve daha sağlıklı. Tam ölçüsüyle mutlaka deneyin. Glutensiz lazanya tarifi için sizleri mutfağa kadar alalım.
Glutensiz Lazanya Tarifi İçin Malzemeler- Patlıcan için:
- 1 Kilogram Patlıcan
- Kıymalı sos için:
- 250 Gram Kuzu Kıyma
- 2 Adet Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Adet Orta Boy Havuç
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 2-3 Yaprak Taze Fesleğen
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Beşamel sos için:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Glutensiz Un
- 2,5 Su Bardağı Süt
- Patlıcanları ince ince dilimleyip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Üzerini zeytinyağı ile yağlayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Diğer yandan kıymalı sos için kıymayı bir tencerede kavurun.
- Daha sonra soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
- Diğer malzemeleri de ekleyip malzemeleri iyice pişirin.
- Beşamel sos için önce tereyağı ve unu kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Tepsiye patlıcanları dizin. Üzerine sırayla kıymalı sosu, rendelenmiş kaşarı ve beşamel sosu ekleyin.
- Bu işlemi bütün malzeme bitene kadar üst üste tekrarlayın.
- En üste kalan beşamel sosu döküp kaşar ekleyin ve 180 derece ısıtılmış fırına verin. 15-20 dakika sonra hazır! Afiyet olsun.