Glutensiz Karabuğday Tarhanası
2023-10-08 22:15:48 - Yemeklik.com.tr
Beyaz undan kaçanlar bizim neden çiğ karabuğdaylı tarhanamız olmasın? Kışın içimizi ısıtan tarhanayı şimdi sebzeler bitmeden yoğurma zamanı...
Glutensiz Karabuğday Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler- 1,5 Adet Soğan
- 500 Gram Kapya Biber
- 1 Kilogram Sivri Domates
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 3 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Demet Nane
- 1/2 Demet Maydanoz
- 1 çay Bardağı Su
- 500 Gram Süzme Yoğurt
- 800 Gram çiğ Karabuğday
- Soğan kapya biber domates maydanoz nane nohut su tuzu bir tencereye alalım ve 45 dakika ocakta pişirelim.
- Sebzeler yumuşayınca blendırla ezelim, püre haline getirelim.
- Püremiz soğuyunca içine yoğurt ve un ekleyip güzelce yoğuralım.
- Üzerini bir bezle kapatıp güneş görmeyen bir yerde 14-21 gün arası her gün karıştıralım.
- Hamurumuz sertleşince temiz bir bez üzerine kaşıkla bölelim.
- Güneş gören yerde kurumaya bırakalım.
- 1-2 gün içinde kuruyacaktır.
- Elimizle ufalayıp elekten geçirelim ve tarhanamız hazır. Afiyet olsun.