Girit Usulü Zeytinyağlı Bakla
2023-09-30 10:00:04 - Yemeklik.com.tr
Zeytinyağlı sevenler buraya! Girit usulü mis gibi bakla pişiriyoruz. Az malzemeyle hazırlanacak, yiyen herkesten tam not alacak. Afiyet olsun.
Girit Usulü Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Taze Bakla
- 1 Adet Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1/3 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Su
- 1 Yemek Kaşığı Un
- İlk olarak derin bir kapta 1 yemek kaşığı un ve kabımızın yarısı kadar su ekleyip karıştıralım.
- Baklaları unlu suyun içerisine atıp 3-4 dakika kadar bekleyelim.
- Tenceremizi hazırlayalım. Yağları ekleyip ısınmasını beklerken soğanımızı ince ince doğrayıp tencereye alalım. Kısık ateşte hafif sotelenene kadar baklaları temiz suya alıp iyice yıkayalım.
- Sotelenen soğanların üzerine baklaları alıp üzerine tuz, şeker ve karabiberi ekleyip çok karıştırmadan kısık ateşte ağır ağır pişirelim.
- Pişmeye yakın baklaların kıvamını arttırmak için bir kasede un ve 1 çay bardağı suyu karıştıralım. Tencereden aldığımız yağlı suyu unlu su karışımına ekleyip ısındığında tencereye ekleyelim.
- Kapağı kapalı pişmeye bırakalım. Baklalar yumuşadığında pişmiş demektir. Afiyet olsun.