Gasefe

Hafif ama lezzetine doyum olmaz bir tatlı arayanları buraya alalım. Kayısının en lezzetli hallerinden biri olan gasefe tarifi karşınızda! Yapımı oldukça pratik ve lezzeti de enfes olan gasefe, sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz en lezzetli ikramlıklardan da biri. Az vaktiniz varsa ve tadından yenmez, sunumu da şık bir tatlı arıyorsanız buyursunlar tarifimize. Şimdiden ellerinize sağlık.

Gasefe Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Kuru Kayısı
  • 200 Gram Günkurusu Kayısı
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 2 Yemek Kaşığı şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 Su Bardağı Ceviz Içi
Gasefe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kayısıların üzerine ılık su döküp, bir saat kadar bekletin. Bekleyen kayısıları süzüp soğuk sudan geçirin.
  2. Kayısıların üzerine şeker, su ve tereyağını koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  3. Kayısıları tabağa alın. Kalan sosu kaynatıp, koyulaştırın ve kayısıların üstüne gezdirin. Cevizleri elinizde kırıp, serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muzlu Yulaflı Kurabiye

Muzlu Yulaflı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dev Bisküvi

Dev Bisküvi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sushi

Sushi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuk Ciğer Sote

Tavuk Ciğer Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Supangle

Kolay Supangle

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce