Ganajlı Islak Kek
2023-09-21 10:27:39 - Yemeklik.com.tr
Bugün oldukça pratik, yumuşacık bir o kadar da lezzetli çikolata soslu bir ıslak kek hazırlıyoruz. Şık sunumuyla pastanın yerini alabilir. Evde olan malzemelerle kolayca yapılıyor.
Ganajlı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Vanilin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Piştikten sonra:
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Paket çikolata (eritilmiş)
- Üzeri için:
- 1/2 Paket Sıvı Krema
- 1 Paket Bitter çikolata
- 1/2 Paket Beyaz çikolata
- Yumurta, şeker ve vanilin köpük köpük olana dek çırpılır. (5-6 dakika) Sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip spatula yardımıyla söndürmeden güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış unlanmış kalıba aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180°’de 30-35 dakika pişirilir.
- Ilık süt ve eritilmiş çikolata karıştırılır. Kek ılıdığında kenarları kalıptan kurtarılır. Üzerine kürdanla delikler açılır. Çikolatalı süt karışımı aktarılır. Çektiği zaman servis tabağına ters çevrilir.
- Krema uygun bir tencerede ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde çikolata eklenip karıştırılır. Kekin üzerine aktarılır. Beyaz çikolata ile dekor yapılır. Buzdolabında biraz dinlendirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.