Galeta Unlu Poğaça

2023-09-21 10:01:04 - Yemeklik.com.tr

Şu pofidik nefis poğaçaları nasıl da severiz. Bayatlama süresi, mayasız poğaçalara oranla daha uzun olan bu nefis minnoşlar çay saatlerimizin, kahvaltılarımızın aranılan elemanları değil mi? Peki daha önceden galeta unlu poğaça yapmış veya bir yerde yemiş miydiniz? Eğer denemediyseniz, galeta unlu poğaça bundan böyle en sevdiğiniz poğaça türü olabilir!

Bu tarifi biz sade olarak şekillendirdik ancak siz nefis bir iç harçla mayalanan hamur bezelerini lezzetlendirebilirsiniz. Bizden söylemesi.

Galeta ununun nefis kıtırlığını biz hamurun içine katıverdik, nasıl da güzel oldu uğruna çay demletir, şiir okutur. Biz daha fazla övmeyelim de siz mutfağın yolunu tutun. Eh demleyin çayınızı da, sevdiklerinizi de davet edin... Nefis mi nefis  bu tarifi çok bekletmeyin.

Galeta Unlu Poğaça Tarifi İçin MalzemelerGaleta Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu geniş bir kaba eleyin. Galeta unu, mayayı, tuzu ilave edip. Bütün kuru malzemeyi parmaklarınızla karıştırın.
  2. Yavaş yavaş yoğurt ve suyu da ilave edin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar katlayarak yoğurun.
  3. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde  30 gr'lık bezeler halinde üzerine nemli bir bezle örterek dinlendirin.
  4. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  5. Hamur bezeleri iki katına çıkıncaya kadar, mayalandırmaya devam edin.
  6. Mayalanan hamurun gazını alarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet o

Daha Fazla Gönderi