Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #sebze

Fricassea

1800’lü yılların İtalya’sında ana öğün olarak yenilen bir yemek çeşidiymiş. İçine yumurta kırılınca biz Türk’lerin kahvaltısına yaraşır bir güzelliğe dönüşüyor. Enginarı farklı şekilde denemek isteyenlere tam bir Akdeniz rüzgarı

Fricassea Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Orta Boy Enginar
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Adet Limon
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağ
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/3 Bağ Kıyılmış Maydanoz
Fricassea Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Enginarı ince ince dilimle üzerine bol limon sıkın. Limonla kızaracağı için enginarlar altın rengini alacak.
  2. Ardından una bula ve fazla unu silkeleyip zeytinyağında kızartın. Bu kısım önemli sıvı yağ olmayacak.
  3. Havlu peçete serili bir kağıda alın ve fazla yağı çektirin.
  4. 3 yumurta kırın, karabiber-tuz ekle biraz çırp ama omlet yapar gibi çok çırpılmayacak yumurtalar karışsın yeter.
  5. Zeytinyağı gezdirdiğin tavaya kızaran enginarları alın ve üzerine yumurtayı dökün. Çok fazla pişirme, yumuşak kalmalı.
  6. Üzerine bol maydanoz serpin, limon dilimleriyle servis edin. Afiyet olsun.
Tart

Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Cevizli Semizotu Salatası

Yoğurtlu Cevizli Semizotu Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yoğurtlu Pırasa Kavurması

Yoğurtlu Pırasa Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Köfteli Bezelye Yemeği

Köfteli Bezelye Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Karnabahar Salatası

Pratik Karnabahar Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce