Fransız Baston (Baget) Ekmek
2023-09-20 19:13:17 - Yemeklik.com.tr
Herkes hazır sanacak... Evde yapılan mis gibi sandviç ekmeği karşınızda. Fransız baston ekmeğiyle evinizin mis gibi ekmek kokacak. Benden söylemesi mutlaka deneyin.
Fransız Baston (Baget) Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- 3 Su Bardağı ılık Su
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Instant Maya
- 1 Tatlı Kaşığı Bal
- 1 Kilogram Un
- Karıştırma kabına ılık su, ılık süt, bal, tuz, maya ekleyip iyice karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru toparlayıp üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
- Dört parçaya bölüp bezeleri içe doğru katlayarak toparlayalım.
- 5 dakika üzeri kapalı dinlendirelim ve sonra elimizle bastırarak uzun bir şekilde açalım.
- İçe doğru katlayarak uzun bir ekmek şekil verelim. Ortası kalın kenarları ince bir şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerini bir başka tepsi ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen ekmekleri uzunlamasına bıçak ile, varsa jilet ile derin bir şekilde keselim.
- Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayarda üzerine bir başka tepsi kapatarak 20 dakika kapalı bir şekilde pişirelim.
- Sonra üzerindeki tepsiyi alıp kızarana kadar pişirelim. Bu da yaklaşık 5 dakika kadar oluyor.
- İşte lezzetli emekleriniz hazır.