Frambuaz Soslu Cheesecake

2023-09-30 11:48:07 - Yemeklik.com.tr

Kıvamı tam tutacak ve sizi hiç üzmeyecek bir tatlı tarifi geliyor. Üzerindeki sosu ile rüya gibi bir cheesecake o. Karşınızda: Frambuaz soslu cheesecake!

Frambuaz Soslu Cheesecake Tarifi İçin MalzemelerFrambuaz Soslu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bisküvileri rondoda toz haline getirin ve erimiş tereyağ ile güzelce karıştırın. 17 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın, köşelerini ise yağlayarak bisküvili karışımı kalıba alın ve güzelce bastırın. Peynirli karışım hazırlanana dek buzlukta 15 dakika kadar bekletin.
  2. Peynirli kısım için tüm malzemeleri önceden oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Labne peyniri süzün ve şekerle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve sadece karışana dek çırpın.
  3. Sırasıyla krema ve mümkünse eleyerek un ve nişasta ekleyin. En son limon suyu , kabuğunun rendesi ve vanilin ekleyin . (Karışımı çok fazla çırpmayın, içerisinde çok hava kabarcığı oluşması cheesecake'in çatlamasına sebep olur.)
  4. Kelepçeli kalıbı buzluktan alın, çevresini 2 kat alüminyum folyo ile kaplayın.(Kenarlarının kızarmaması ve beyaz kalması için.) Hazırladığınız peynirli karışımı dökün ve hava kabarcıklarının çıkması için 1-2 kez tezgaha vurun.
  5. Fırının en alt katına ısıya dayanıklı bir kapta su koyun.(Cheesecake'in çatlamaması için.) Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar pişirin. Kenarları sabit, ortası hafif sallanıyor olması yeterli.)
  6. Sosu için; frambuazları ufak bir tencereye alarak şekerle kaynatın. Şeker iyice eriyince ocaktan alarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökerek servis edin.

Daha Fazla Gönderi