Fıstık Ezmeli Karamel Soslu İki Renkli Kek

2023-09-21 10:25:14 - Yemeklik.com.tr

Bu kek önceden yaptığım buzdolabında bekleyen fıstıklı karamel sos için yapıldı. Dolayısıyla yumuşacık, ev yapımı mis gibi iki renkli kekin tarifi kendiliğinden ortaya çıktı. Yanında süt, çay ya da kahveyle afiyetle tüketebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Fıstık Ezmeli Karamel Soslu İki Renkli Kek Tarifi İçin MalzemelerFıstık Ezmeli Karamel Soslu İki Renkli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kekin yapılışı:
  2. Kek kalıbı yağlanıp unlanır. Geniş ve derin bir kapta yumurtalar çırpma teliyle çırpılır. Sıvı yağ, süt, yoğurt ve fıstık ezmesi eklenerek karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya, tuz elenerek eklenir ve çırpmadan karıştırılır. Kek karışımının 3/4 ü kalıba dökülür. Geri kalana kakao eklenir, karıştırılır.
  4. Kakaolu karışım sade karışımın üzerine dökülür ve bir çatalla içten dışa çevrilir. Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 35-40 dakika pişirilir. Kürdan batırıldığında üzerinde birkaç kırıntılı çıkıyorsa pişmiştir. İlk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevrilip soğumaya bırakılır.
  1. Fıstıklar orta ısıda kavrulur ve kenara alınır. Şeker yapışmaz tavada orta ısıda hiç karıştırmadan eritilir. Kenarlarından hafif renk almaya başlayınca tava sağa sola eğilerek şekerin karışması sağlanır.
  2. Karamel rengini alınca (çok koyulaşmasın) tereyağ ve sıvı krema döküp karıştırılır (Şeker çok sıcak olacağı için sıçrayabilir. Bu esnada dikkatli olunmalıdır). En son fıstıklar eklenip karıştırılır. Karamel sos ılınınca kekin üzerine dökülür. Afiyet olsun♥️

Daha Fazla Gönderi