Fırınlanmış Baharatlı Soğanlı Bal Kabağı

2023-09-20 19:08:39 - Yemeklik.com.tr

Bal kabağından sadece tatlı olacağını düşünenlerdenseniz fikrinizi değiştirmeye geldik. Zira bu tarif, bal kabağına sadece tatlı olarak yaklaşanların tabularını yıkmak için mükemmel bir araç! Bu tarifte kendisini meze olarak göreceksiniz. Üstelik en enfes haliyle!

Tabanında muhteşem yoğurdu, üzerinde kabak çekirdeği başta olmak üzere muazzam süslemeleri ile sofralarınızın gözdesi olacağına eminiz..

Bu eşsiz mezeyi sevdiklerinizle paylaşmak için sizi ayrıntılara davet ediyoruz. Denerseniz, yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Fırınlanmış Baharatlı Soğanlı Bal Kabağı Tarifi İçin MalzemelerFırınlanmış Baharatlı Soğanlı Bal Kabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bal kabaklarını 1 parmak kalınlığında doğrayın.
  2. Soğanları geniş bir kaseye alın. Üzerine bal kabaklarını, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, tarçın, limon suyu, elma sirkesi ve unu ilave edip güzelce karıştırın.
  3. 190 derecede bal kabakları yumuşayana dek pişirin.
  4. Süzme yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına yayın.
  5. Üzerine fırınlanmış bal kabaklarını ekleyin.
  6. Bir tavada sıvı yağ, kırmızı toz biber ve kurutulmuş acı biberi kızdırın.
  7. Son olarak bu yağı bal kabaklarının üzerine gezdirip, iç kabak çekirdeği ve susam serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi