Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması

2023-09-17 01:16:38 - Yemeklik.com.tr

Eğer bir evde misafir sofrası ya da bayram sofrası kuruluyorsa o sofranın demirbaş listesinin başında zeytinyağlı biber dolması gelir. Yıllardır nesilden nesile aktarılan bu yazısız kuralı hepimiz çok iyi biliriz. Üzerine dökülen zeytinyağıyıyla pırıl pırıl parlar soframızda. Yumuşacık pişmiş iç harcıyla ilk ısırıkta hatırlarız bu geleneksel lezzetin bizde uyandırdığı hissi.

Gelin, bu lezzeti bir kez daha hatırlayalım ve bu akşam soframıza davet edelim...  Bu sefer de misafire değil de kendimize bir davet sofrası kuralım. Bu sofrayı da fırında zeytinyağlı biber dolmasıyla taçlandıralım. Pişirme yöntemi klasik tencerede yaptığımız ndan farklı bir tarif. Bu sefer dolmaları doldurduktan sonra fırında her iki yüzünü de kızarttık. Lezzet ve görüntü olarak daha da iştah açtık. Sizlere de deneyip yorumlaması kaldı.

O zaman biberleri hazırlayın, tarif geliyor...

Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin MalzemelerFırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tavayı kızdırın ve zeytinyağını döküp soğanları kavurun.
  2. Pirinci yıkayın ve süzdürün. Kavrulan soğanların içine pirinci koyup  kavurun.
  3. Maydanozları kıyın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın ve kavrulan pirincin içine baharatlar ve maydanozla ilave edin. Domatesler suyunu çekince harcı ocaktan alın.
  4. Biberlerin sap kısmını daha sonra kapak yapacak şekilde kesin. Biberlerin içindeki çekirdeklerini çıkarıp, yıkayın.
  5. Biberleri hazırladığınız harçla doldurun ve üzerini kestiğiniz sap kısımlarıyla kapatın. Fırına girecek bir tepsiye biberleri dizin.
  6. Üzerine 1 su bardağı su döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında içleri yumuşayıp, her iki yüzünün de üzeri kızarıncaya kadar ortalama 40 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında ılıtın. Dilerseniz bu şekilde ılıkken yiyebilirsiniz. Lezzetini arttırmak için buzdolabında soğutup tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi