Fırında Yoğurtlu Karnabahar

2023-09-17 01:13:05 - Yemeklik.com.tr

Görüntüsüyle ve muhteşem lezzetiyle bakınca bile mutluluk veren biridir karnabahar. Fırında pişmiş hali, kızartması, börek hali... Her tarifiyle damaklarımızı şenlendiriyor. Hadi bugün, karnabaharın belki de en kolay hallerinden birini taşıyalım sofralarımıza. İçerisinde krema yok, beşamel sos yok. Hafiflik sevenlerin gününü kurtaracak ve favorisi olacak biri o! Karşınızda kolay yapımıyla: Fırında yoğurtlu karnabahar tarifi.

Dilerseniz içerisine kaşar peyniri de koyabilirsiniz ancak biz farklılık olması açısından içerisine bu kez beyaz peynir ilave ettik. Karnabaharları öncesinde çok fazla haşlamamaya da özen gösterin mutlaka. Şimdiden ellerinize sağlık!

Fırında Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin MalzemelerFırında Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve bol suda güzelce yıkayın.
  2. Karnabaharlarınızı bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Hafif yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzdürüp soğuk sudan geçirin.
  3. Yoğurt, peynir, un, zeytinyağı, yumurta, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
  4. Karnabaharları yağlanmış bir fırın pişirme kabına aktarın. Üzerine çırptığınız sosu gezdirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika arası pişirin.
  5. Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi