Fırında Tavuklu Bulgur Kapama

2023-09-30 10:30:07 - Yemeklik.com.tr

Fırında yapılan yemek tarifleri arasında ilk 3'te desek, mübalağa etmiş olmayız. Tavukların altındaki bulgur pilavının lezzeti ve üzerindeki muhteşem tavuklar size şölen ziyafeti yaşatacak.

Yanında enfes yoğurtlu mezeler ve salatalar çok iyi gider. Şimdiden afiyet olsun!

 

Fırında Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi İçin MalzemelerFırında Tavuklu Bulgur Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak soğan, havuç, biber ve kabağı ufak küpler halinde doğrayıp ayrı ayrı kenarda bekletin.
  2. Geniş bir tava ya da tencereye zeytinyağını, tereyağını koyup soğanları tencereye ekleyin ve orta ateşte hafif tuzlayarak yumuşayana kadar pişirin.
  3. Tavaya sırasıyla havuçları, biberleri, bir diş doğranmış sarımsağı ve son olarak kabakları ekleyip soteleyin.
  4. Tavaya tuzu ve baharatların ardından salçayı da ekleyin, 1 dakika kadar kavurduktan sonra bulgurları da ekleyip tüm malzeme bütünleşene kadar 3-4 dakika daha kavurun.
  5. Karışımı fırın tepsisine aktarın, haşlanmış tavukları üzerine dizin, sıcak suyu da ekleyip üstünü folyoyla kaplayın.
  6. Yemeği 200 derecelik sıcak fırında 20 dakika pişirdikten sonra folyoyu alın ve üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişirin. Servis edene kadar kapalı fırında demlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi