Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Fırında Sütlü Karnabahar

Mevsimler sonbahar-kış aylarını gösterdiğinde karnabaharlar kendini iyiden iyiye göstermeye başlar. Mevsimin en çok sevilen pek faydalı olmasının yanında düşük kalorili oluşuyla da gönüllerde farklı bir yer tutar. Ancak seveni olduğu kadar sevmeyeni de boldur karnabaharın. Bu minnoş sebzeyi sevmenin en güzel yollarından biri onu fırında pişirmek.

Karnabaharları önden çok az haşlamak gerekiyor. Bu aşamayı geçtikten sonra gerisi pek pratik. Haşladığımız bu karnabaharları sütle buluşturup fırına veriyoruz. Minik bir dokunuş yapıp son aşamada kaşar peyniri ekliyor tadına tat katıyoruz. Yemelere doyamayacağınız o tarifle tanışın.

Fırında Sütlü Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Küçük Boy Karnabahar
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Üzeri için:
  • 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Fırında Sütlü Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yıkanıp çiçeklerine ayrılmış karnabaharları tencerede 8-10 dakika hafif yumuşayana kadar pişirin.Ardından yağlanmış bir fırın kabının içerisine aktarın. Zeytinyağı, süt, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde çırpın ve karnabaharların üzerine gezdirin.
  2. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sütünü çekip, karnabaharlar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
  3. Yumuşayınca çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin ve birkaç dakika daha peynirler eriyene kadar fırınlayın.
  4. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tuzlu Pankek

Tuzlu Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Pratik Tart

Çikolatalı Pratik Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sosunda Pişen Makarna

Sosunda Pişen Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lokum

Lokum

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce