Fırında Patlıcan Kebabı

2023-09-17 00:01:59 - Yemeklik.com.tr

Patlıcanlar halka halka doğransın, bol baharatlı, sarımsaklı yoğrulsun. Domatesler, biberler yıkansın, doğransın, sıralarını beklesinler bir köşede. Çünkü nefis bir için mutfaktayız bugün.

Evet doğru tahmin ettiniz, patlıcan kebabı yapıyoruz. Patlıcanları fırında biraz pişirdikten sonra aralarına köfteleri yerleştiriyoruz. Bir patlıcan bir köfte derken tüm tepsiyi dolduruyor, üzerine domates ve biberleri diziyor, fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiyor ve afiyetle tüketiyoruz...

Sonra eşi dostu çağırıyor bu doyurucu, enfes tarifle koca bir sofra kurup herkesi mis gibi doyuruyoruz...

Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz, şimdiden afiyet olsun!

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin MalzemelerFırında Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin.
  2. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin.
  3. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.
  4. İki parmak kalınlığında kestiğiniz 3 adet patlıcanla köfteleri birleştirin.
  5. Sırasıyla dizerek fırın kabına yerleştirin ve boş kalan yerleri kiraz domatesle doldurun.
  6. Sosu için, ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçasıyla 1 su bardağı sıcak suyu karıştırın. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve son olarak 2 adet doğranmış yeşil biberle 1 diş ezilmiş sarımsak ekleyip tekrar karıştırın.
  7. Sosu ve 1 çay bardağı suyu patlıcan ve köftelerin üzerine gelecek şekilde gezdirin ve Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tercihen turbo veya fanlı fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
  8. Ev usulü, mis gibi fırında patlıcan kebabınız hazır, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi