Fırında Patatesli Tavuk
2023-09-17 01:06:03 - Yemeklik.com.tr
Yeterli vaktiniz yok ama akşama nefis bir sofra kurmak istiyorsunuz. Fırına tavuk atayım, güzelce pişsin diyor hem de nar gibi kızarmış tavuk olsun diyorsanız, merak etmeyin. Basit birkaç malzemeyle destansı bir dönüşecek, dışı çıtır içi yumuşak kalacak bir fırında patatesli tavuk tarifi ile günü kurtarıyoruz.
Fırında patatesli tavuk; patates ile zenginleşen, oldukça doyurucu, beş dakikada hazırlanabilen, lezzetli, ekonomik ve pratik bir . Akşam yemeğine misafir bekleyenler, pratik bir tavuk tarifi isteyenler için bulunmaz bir nimet fırında patatesli tavuk. Hem yancısı olan patatesler hem ana yemek aynı tepside pişiyor, bize de yemesi düşüyor. Afiyet olsun!
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler- 6 Adet Kemiksiz But Eti
- 2 Adet Orta Boy Patates
- 1 Adet Büyük Boy Domates
- 1 Adet Biber
- Sosu için:
- 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 2 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1,5 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Tepsiye Eklemek İçin:
- 1 çay Bardağı Su
- Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin.
- Güzelce karıştırın.
- Tavukları bir borcama ya da ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.
- Ardından üzerine sosu gezdirin.
- Elma şeklinde dilimlediğiniz patatesleri dizin.
- Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin. Sebzelerin miktarı konusunda serbestsiniz.
- Tavukların kenarından suyu da ilave edin.
- Borcamın üzeri açık bir şekilde 190 derecelik fırında, tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.
- Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Fırında patatesli tavuk tarifine herkes bayılacak. Afiyetler olsun!