Fırında Parmesan Peynirli Brüksel Lahanası
2023-09-20 19:08:45 - Yemeklik.com.tr
Ana öğün ya da ara öğün olarak değerlendirebileceğiniz, hafif beslenmek isteyenlerin ise diyet menüsünde olmaya aday bir tarif karşınızda! Brüksel lahanasını daha önce denememiş ya da kokusundan dolayı ön yargılı olanlar bu tarifi muhakkak denemeli. Tadına bayılacaksınız!
Fırında Parmesan Peynirli Brüksel Lahanası Tarifi İçin MalzemelerBu gönderiyi Instagram'da görSebahat Cavuslu (@sebahatyilmazc)'in paylaştığı bir gönderi
- 250 Gram Brüksel Lahanası
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Diş Sarımsak
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Parmesan Peyniri
- Haşlamak için:
- 500 Ml. Su
- 1/2 Adet Limon
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Sosu için:
- 1 Kase Süzme Yoğurt
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Tutam Tuz (azaltıp Arttırılabilir)
- Lahanaları yıkayıp dış yapraklarını ayıkladıktan sonra 10-15 dakika haşlayın. Suyuna tuz ve yarım limon suyu ekleyin.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Bardak altıyla lahanaları ezin.
- Üzerine zeytinyağı, sarımsak ve karabiberli sosu sürün.
- Ardından parmesan peynirini üzerine serpin ve 180 derece fanlı ayarda 15-20 dakika pişirin.
- Yoğurdun içine tuz ve ince ince kıydığınız dereotunu karıştırın.
- Lahanalarınız piştikten sonra yoğurt sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.