Fırında Mücver

2023-09-17 00:49:49 - Yemeklik.com.tr

Kızartma sevmeyen, kızartma yapmaktan çekinen ve kızartmanın kalorisini istemeyenler için en az kalorili haliyle tanıştıralım. Kızartmasından çok daha hafif ve lezzetli olan bu tarifi çok ama çok seveceğinizden de eminiz. Hem lezzetinden ödün vermeyen hem de kalorisini sizin için azaltan bu nefis ve pratik mücverler, hafif yaz akşamlarının, ara öğünlerin hatta belki çay saatlerinin gözdesi bile olabilir. Karşınızda fırında ağır ağır pişip sofralarınıza konuk olmak için sabırsızlanan: Fırında mücver !

İşin sırrı kabaklarının suyunun iyice sıkılmasında saklı. Sulanan kabaklar mücverlerin lezzet kaybına neden olabilir. İçi pişmeden kalabiliyor. Bunları bu şekilde önlemek mümkün. Unu azar azar ilave edip mükemmel bir mücver kıvamı da yakaladınız mı, muhteşem mücverleriniz hazır hale geliyor. Şimdiden afiyetler dileyerek, üzerine bol bol konuşmanız dileğiyle.

Fırında Mücver Tarifi İçin MalzemelerFırında Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabağı rendeleyin.
  2. Kabakları sularını sıkın.
  3. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, lor, yeşillikler  ve baharatları ilave ederek karıştırın.
  4. Fırın kabını yağlayın ve karışımı dökün.
  5. Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fanlı ayarda 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi