Fırında Levrek
Eti yağsız ve çok lezzetli olan nı afiyetle tüketmek için en uygun dönemlerdeyiz. "" için balık infografiğine kısa bir göz atıp e geçebilirsiniz.
Fileto levrekleri, sınırlı sayıda malzemeyle fırında kendi haline bırakıp oldukça pratik bir şekilde ve kısa sürede ları pişiriyoruz.
Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 Dilim Fileto Levrek
- 100 Gram Arpacık Soğan
- 200 Gram Cherry Domates
- 2 Diş Sarımsak
- 100 Gram çekirdeksiz Yeşil Zeytin
- 1 çay Kaşığı Deniz Tuzu
- 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
- 1 Yemek Kaşığı Kapari Turşusu
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- Servisi için:
- 1/4 Demet Dereotu
Fırında Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sadece derisi üzerinde kalan fileto levrek balıklarının kılçıklarını ayıklayın.
- Arpacık soğanları kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın. Cherry domateslerin sap kısımlarını ayıklayın.
- Sarımsakları incecik dilimleyin, suyunu süzdürdüğünüz kapari turşusunu bütün halde bırakın.
- Fileto levrek dilimlerini deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
- Küçük boy bir fırın tepsisine aldığınız balıkların arasına arpacık soğanları ve sarımsak dilimlerini yerleştirin.
- Cherry domatesleri, kapari turşusunu ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri üzerlerine serpiştirin.
- Son olarak zeytinyağı eklediğiniz fileto levreklerin üzerini yağlı kağıt ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
- Geniş bir spatula yardımıyla bütün halde servis tabağına aldığınız fileto levrekleri, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.