Fırında Kızartma

2023-09-17 00:20:15 - Yemeklik.com.tr

tadında, çok az yağ ile sağlıklı bir hazırlamak mümkün. İhtiyacınız olan şeyler bolca sebze, nefis bir sos hazırlamak için sarımsak ve zeytinyağı, pişirmek için ise fırın. Tüm bunlar hazırsa kızartmaları aratmayan ve onlardan çok daha hafif olan şahane bir tarifimiz var. Üzerine bolca domates sos, yoğurt ya da dilediğiniz başka soslardan gezdirebileceğiniz bir tarif üstelik. Ama bizim hafif ekşi, çok da lezzetli bir sos önerimiz de var sizin için.

İsterseniz tek başına yiyin, isterseniz ana yemeklerinizin yanına hafif mi hafif bir yancı olarak hazırlayın. Canınız kızartma çektiğinde ve sağlıklı beslenmekten de vazgeçmek istemediğiniz durumlarda en sevdiğiniz tariflerden olacak kendisi. Yüzünüzü güldürüp, midenize ve damaklarınıza şenlik olacak fırında kızartma karşınızda! Şimdiden afiyetler olsun, keyfi bol olsun.

Fırında Kızartma Tarifi İçin MalzemelerFırında Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sebzeleri eşit büyüklükte olacak şekilde doğrayın(küp küp veya jülyen şeklinde)    
  2. Üzerine zeytinyağ gezdirerek fırın tepsinize dizin.  
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yumuşayıp kızarana kadar 25-30 dakika kadar  pişirin.
  4. Sos için zeytinyağını tavanıza alın. Sarımsakları içine alarak kavurun.Rendelenmiş domatesi de ilave edin.  
  5. Şekeri ve baharatları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun,  
  6. Sebzeleri servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi