Fırında Kereviz
2023-09-16 23:39:31 - Yemeklik.com.tr
Evet biliyoruz, hala bir çoğumuz evde olduğunu öğrendiği akşamlar adeta bir saat önce yemek yemişcesine tok olabiliyoruz. Fakat bu lezzetli ile tabağın dibini sıyıracaksınız.
Kerevizin piştiğinde adeta patates andıran lezzeti bu sefer yalnız değil. Kaşar peynirinin eriyen nefis dokusu ile beraberler. Bu birliktelik enfes bir lezzete dönüşüyor. Kışın ilk etkilerini hissettiğimiz şu günlerde bol vitaminli çok ihtiyacımız var.
Hadi bizden söylemesi, kerevizi sevmeyen kalmayacak. Afiyet olsun!
Fırında Kereviz Tarifi İçin Malzemeler- 2 Adet Kereviz
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Köri
- 1 çay Kaşığı Acı Toz Kırmızı Biber
- 2 çay Kaşığı Pul Biber
- 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Maydanoz
- Bir kaseye zeytinyağını ekleyin. Üzerine köri ve toz kırmızı biberi ilave edin.
- Pul biberi, sarımsağı, tuzu ve karabiberi de ekleyin.
- Kerevizleri karıştırdığınız sos ile buluşturun. Güzelce harmanlayın.
- Fırın tepsisine alın ve üzerini bir pişirme kağıdı ile kapatıp, 190 dereceye ayarlı olacak şekilde, orta rafta 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini koyun ve fırının ızgara ayarında 15 dakika daha, kaşarlar eriyene ve kızarana kadar pişirin.
- Kaşar peyniri eridiğinde ve kızardığında fırından alın.
- Maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!