Fırında Kaşarlı Patates

2023-09-17 01:13:09 - Yemeklik.com.tr

Patatesin her haline bayılanları tarifimize alalım. Fırında kaşarlı patates tarifi ile akşam yemeklerine alternatif bir yancı arayanlara enfes bir yemek hazırlayacağız. Patatesler dilimlenecek, tepsiye dizilecek. Üzerine dökülen kremalı sütlü karışım ile aroması en üst seviyeye çıkacak. Fırında bir güzel piştikten sonra üzerine serpilen ince doğranmış taze soğan ile servis edilecek. Sofralardakilerden övgüler toplayacak, tarifini herkes ile paylaşacaksınız.

Sizleri çok oyalamadan hazırlayabileceğiniz, kendisi pişerken diğer yemeklerinizi hazırlayacağınız fırında kaşarlı patates tarifi ile zamanda tasarruf edeceksiniz. yanına çok yakışacak yanında domatesli ve bol yeşillikli bir salata ile sofraları tamamlayacaksınız. Lafı fazla uzatmadan, masadakileri de daha fazla bekletmeden sizleri mutfağa bu enfes lezzeti hazırlamaya alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Fırında Kaşarlı Patates Tarifi İçin MalzemelerFırında Kaşarlı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patateslerin kabuklarını soyun. Ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde, halka halka doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın.
  2. Fırın tepsinizi biraz tereyağı ile yağlayın. Patateslerin yarısını dizin. Aralarına kaşar peyniri serpiştirin. Geriye kalan patatesleri üzerine dizin.
  3. Ayrı bir kapta süt ve baharatları karıştırın.
  4. Patates dilimlerinin üzerine dökün ve her tarafına yaymaya özen gösterin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin.
  6. Pişmeye yakın fırından alın ve üzerine kaşar rendelerini serperek 2-3 dakika kadar üzerilerini kızartın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi