Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sebze

Fırında Karnıyarık

Bugüne kadar yemeklerinde patlıcanları sürekli kızarttık. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de çok kısa sürede, kızartmadan karnıyarığımızı hazırlayacağız. Karnıyarık tarifi ile akşam yemeklerinde yanında pilav ile enfes sofralar hazırlayacak, herkesi çok mutlu edeceksiniz.

Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Patlıcan
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Domates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Baharat Karışımı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 200 Gram Kıyma
Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
  2. 5 buçuk patlıcanı alacalı şekilde soyun. (Yarım patlıcanı iç harcında kullanacağız)
  3. Patlıcanları tuzlu suya koyun.
  4. Fırın ısınınca patlıcanları sudan alıp üzerilerine çatal yardımıyla çok derin olmayan delikler açın.
  5. Daha sonra patlıcanları azıcık yağ ile yağlayın.
  6. Patlıcanları fırında kızarırken yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu sırada iç harca geçelim.
  7. Biraz sıvı yağ tavaya alınız, kıymayı ilave edeniz.
  8. Soğanları rendeleyin. Soğanı ve salçayı kıymaya ilave edin.
  9. Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğranmış biber, patlıcan, domatesi de harca ilave edin ve pişirin. (Patlıcan tamamen soyulsun.)
  10. İç harcımız hazır olduğunda zaten patlıcanlarımız da kızarmış olacak.
  11. Çatal yardımıyla patlıcanların ortasını açalım ve harcımızı koyalım.
  12. Zeminine sıcak su döküp fanı kapatılmış 200 derece fırında 20-25 dakika daha pişirelim.
Yalancı Girit Ezme

Yalancı Girit Ezme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Ölçülü Mayasız Poğaça

Tam Ölçülü Mayasız Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuklu Yıldız Arpa Şehriye Salatası

Tavuklu Yıldız Arpa Şehriye Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İncir Pestili

İncir Pestili

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce