Fırında İmam Bayıldı

2023-09-17 01:17:24 - Yemeklik.com.tr

Patlıcanları kızartmadan hazırlanan, hem sağlıklı hem lezzetli bir imam bayıldı ile karşınızdayım! Fırında imam bayıldı bu şekilde çok daha hafif olacak.

Fırında İmam Bayıldı Tarifi İçin MalzemelerFırında İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ortadan ikiye kestiğiniz patlıcanları üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın. Patlıcanlar fırındayken, sotemizi hazırlıyoruz. Kuru soğanları söğüş ( isterseniz yemeklik küp) doğruyoruz. Sarımsakları iri doğruyoruz. Biberleri ve kabukları soyulmuş domatesleri yemeklik doğruyoruz.
  2. Biberlerin çekirdeklerini almayı unutmayalım.
  3. 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyup soğan ve sarımsakları hafif rengi dönene kadar soteliyoruz, tamamen kızartmıyoruz. Sırayla biberleri ve en son domates , şeker ve baharatları ekliyoruz.
  4. Fırından çıkardığımız patlıcanları bir kaşık ve bıçak yardımıyla ortadan nazikçe yarıyoruz ve içteki patlıcanları kaşıkla hafiften eziyoruz, harca yer açıyoruz.
  5. Harcımızı kaşıkla yavaşça içlerine dolduruyoruz. Tavada kalan suyu da patlıcanların üzerine gezdiriyoruz ve biraz zeytinyağı yine üzerlerine gezidiriyoruz. Dilerseniz frında dilerseniz ocakta pişirebilirsiniz. Fırında 180 derece idealdir. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi