Fırında Etli Lahana

2023-10-08 22:01:59 - Yemeklik.com.tr

Resim aşığı, bilim kurgu delisi, önlenemez yemek tutkusu olan Yasemin Kaya, Yemeklik.com.tr için yazdı. 

Lahanayı kokusundan dolayı sevmiyorum/yiyemiyorum diyen fırında etli lahana yemeğini tattıktan sonra “lahana yemeği ya da bilinen adıyla kapuska harika bir şeymiş” diyebilirsiniz. Farklı lezzetler arıyorsanız tatlı-ekşi karışımı tam size göre.

Bulgaristan göçmenleri kapuskayı bu şekilde hazırlıyor, haberiniz olsun. Tam olarak hakkını vermek isterseniz Bulgar göçmenlerinin mercimek otu da dediği kekiğe benzer mis kokulu çubritsa da ekleyebilirsiniz.

Fırında Etli Lahana Tarifi İçin MalzemelerFırında Etli Lahana Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Orta göbek kısmını çıkardığınız lahana ve lahana turşusunu incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin. Kuru soğanı küp şeklinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  2. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Biber salçasını katın.
  3. İncecik kıyılmış beyaz lahana ve lahana turşusunu ekleyin. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra doğranmış domatesleri katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Kekikle harmanladığınız kuzu kuşbaşı etlerini ızgara izli döküm bir tavada, yüksek ateşte mühürleyin.
  5. Suyunu çekene kadar pişen lahana karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Üzerine yüksek ateşte mühürlenmiş etleri yerleştirin.
  6. Sosu için sıcak suyla karıştırdığınız domates ve biber salçasını bir fırça yardımıyla et ve lahanaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar fırınlayın.
  7. Üzeri renk alana kadar pişirdiğiniz fırında etli lahana yemeğini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi