Fırında Bütün Tavuk

2023-09-17 01:06:03 - Yemeklik.com.tr

Davet yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alan nar gibi kızarmış bir kim hayır diyebilir? Pişirme işleminin gerçekleşiyor olması da pratik bir şekilde kolayca hazırlanmasını sağlıyor.

Geniş aileler için lezzetli ve doyurucu bir olmasıyla beraber, arzu ettiğiniz garnitürleri de ekleyebileceğiniz bir aynı zamanda. hazırlamanın diğer bir avantajı da afiyetle mideye indirdikten sonra kemiğiyle ladese tutuşmak olsa gerek. Şimdiden bol şans! Afiyet olsun..

Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin MalzemelerFırında Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
  2. Tavuğu fırına vereceğiniz tepsiye alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.
  3. İç kısmına elma dilim kesilmiş soğanla birlikte, defne yaprağı ve bir dal taze biberiye yerleştirin. Dilimlediğiniz patates ve yarım soğanı da tavuğun yanına yerleştirdikten sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi