Yemeklik.com.tr 1 yıl önce

Fındıkzade Tatlısı

Bu nefis mi nefis, içinde beyaz un olmayan harika tarif ismini İstanbul’un güzide semti Fındıkzade’den mi almıştır bilemiyoruz ama çok seveceğinizi biliyoruz.

Dediğimiz gibi içinde beyaz un yok, onun yerine galeta unu var, bolca fındık var ve Hindistan cevizi var. Bu güzelim malzemelerle harika bir kek yapıyorsunuz, şerbetle ıslatıyorsunuz, üstünü bir de krem şanti ile süslüyorsunuz, müthiş oluyor müthiş. Fındığın saymakla bitmeyen faydalarını, nefis bir ile taçlandırmak isteyenleri mutfağa davet ediyoruz. Şimdiden afiyetler diliyoruz.

Fındıkzade Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • Keki için:
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 çay Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Toz Fındık
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Şerbeti için:
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı şeker
  • Üstü için:
  • 1 Paket Toz Krem şanti
  • 1 Su Bardağı Soğuk Süt
Fındıkzade Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti için küçük bir tencere içine 2 su bardağı toz şeker ve 2 buçuk su bardağı su koyun. Sürekli karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın.
  2. Ardından şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra ocak üzerinden alıp, soğumaya bırakın.
  3. Dein bir kap içerinde yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağ ekleyin.
  4. Ardından galeta unu, Hindistan cevizi, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve vanilya koyun ve mikserle karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kare borcama dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk. Pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 1-2 dakika bekletin. Hazırladığınız soğuk şerbeti kepçe ile üzerine eşit bir şekilde dökün. (Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak). Tatlı şerbeti çekip, soğuyana kadar bekletin.
  6. Krem şantiyi bir bardak sütle hazırlayın. Dolaba koyup soğumaya bırakın. Tatlı şerbetini çekip tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi koyun. Spatula yardımı ile eşit bir şekilde yayın.
  7. Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin. Ardından 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Buzdolabından çıkarın dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Bademli Pazı Kavurma

Bademli Pazı Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karışık Meyveli Smoothie

Karışık Meyveli Smoothie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pirinçsiz Yoğurt Çorbası

Pirinçsiz Yoğurt Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Valigülü Köftesi

Valigülü Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mavi Kelebek Güllacı

Mavi Kelebek Güllacı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce