Fındıklı Bademli Portakal Reçeli
2024-02-07 08:03:32 - Yemeklik.com.tr
Kış bitmeden yapılması gereken mis kokulu portakal reçeli karşınızda. Hem de içinde fındığı, bademiyle şık kahvaltı sofraların göz kamaştırıcı üyesi olacak.
Fındıklı Bademli Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kilogram Portakal
- 2,5 Su Bardağı şeker
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 3 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1/2 çay Bardağı Su
- 1/2 çay Bardağı Kabuksuz Badem
- 1 çay Bardağı Fındık
- Portakalları yıkayıp üç tanesinin kabuğunu rendeleyin. Portakalın kabuklarını beyaz kısmı kalmayacak kadar soyun.
- Portakalları doğrayın beyazları alın, portakalları tencereye ekleyin. Kabuğunun rendesini de ekleyin. Şekeri ve suyu da ilave edin.
- Portakallar orta ateşte kapağı kapalı suyunu salmaya başlayıp şekeri eriyinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin.
- On dakika daha kaynatın. Blenderla reçele birkaç defa basın. On dakika daha kaynatın.
- Buzlukta soğuttuğunuz tabağa reçeli damlatın, ağır ve koyu akıyorsa tamamdır; daha fazla pişirmeyin. Acılaşır ve katılaşır.
- İçine isteğe göre kabuğu soyulmuş badem ve fındık ekleyin. Kavanozlara doldurup ters çevirin. Soğuyunca portakal reçelini tüketin.