Fındık Turp Turşusu
Bu görünümü ve lezzetine hayran olmamak imkansız! Tüm , yanında mutlulukla sunabilirsiniz. Turp sebzesinin en güzel hali olabilecek nitelikte bir turşu tarifi bu!
Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!
Fındık Turp Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 20 Adet Fındık Turp
- 5 Adet Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Renkli Karabiber
- 1/2 Adet Limon
- Elma Sirkeli Turşu Bazı için:
- 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
- 1 çay Bardağı Elma Sirkesi
- 2-3 Adet Limon Tuzu
- 1-1,5 Litre Kaynar Su
Fındık Turp Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış ve kurutulmuş sebzeleri baharatlar ile beraber steril edilmiş kavanoza dizin.
- Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve sebzelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin.
- Temiz ve yeni bir kapak ile sıkıca kapatın, ters çevirin ve ertesi güne kadar soğutun. Dilerseniz her bir kavanoz için 1 ya da 2 çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.
- Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!